Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Rototilt breidt zijn assortiment adapterplaten uit

Rototilt breidt zijn assortiment adapterplaten uit

Rototilt introduceert een nieuwe generatie snelwissels met veel meer flexibiliteit en de mogelijkheid voor meer diverse uitrustingsstukken en toepassingen. Het betreft 41 nieuwe varianten in zowel standaarduitvoering als met QuickChange, inclusief nieuwe modellen voor het sloopsegment.

De snelwissel is de verbinding tussen het uitrustingsstuk en het draaikantelstuk of de graafmachine. Het is een belangrijk component om het hele geheel goed te laten functioneren. Nu breidt Rototilt zijn assortiment aanzienlijk uit. Er komen vier nieuwe snelwissels met in totaal 41 variaties op de markt, die passen op de overgrote meerderheid van gatenpatronen op de markt.
"Hoewel de snelwissel een wat verborgen component is in het draaikantelstuksysteem, is het een sleutel om het hele systeem te laten functioneren", zegt Jörgen Bergfors, Product Specialist. "Vooral voor gebruikers van QuickChange is het belangrijk dat we een duurzame en flexibele oplossing kunnen creëren. We hebben ons oor te luisteren gelegd en met dit nieuwe assortiment kunnen we voorzien in de behoefte naar aanzienlijk meer tools en toepassingen. Daarnaast hebben de snelwissels voor uitrustingsstukken een compensatie van zes graden die optimaal is in combinatie met ons draaikantelstuk."
Naast een breder assortiment voor eindgebruikers betekent deze nieuwe generatie ook grote voordelen voor de dealers van Rototilt producten. Onder andere omdat de nieuwe snelwissels hetzelfde basisontwerp hebben in zowel standaarduitvoering als met QuickChange.
"In principe zullen onze dealers minder basismodellen op voorraad hoeven hebben en kunnen ze gemakkelijk verschillende varianten samenstellen", zegt Jörgen.

Meer modellen voor zwaar werk

Naast adapterplaten voor uitrustingsstukken brengt Rototilt meer varianten op de markt voor zwaar werk, zoals voor het sloopsegment. Er is daarbij ook een versie zonder bodemplaat in het nieuwe assortiment wat de mogelijkheid biedt om een zwaar uitrustingsstuk er direct op te lassen.
"Met ons volledig automatische snelwisselsysteem QuickChange kan de machinist het draaikantelstuk zeer snel afkoppelen om te wisselen naar een zwaar uitrustingsstuk zoals hamers en sloop-sorteergrijpers. De lasbare adapterplaat zal grote voordelen bieden aan onze gebruikers in het sloopsegment", zegt Jörgen.

Omdat de adapterplaten voldoen aan de Open-S-standaard, kunnen eindgebruikers de Rototilt snelwissels ook combineren met machinesnelwissels en draaikantelstukken die aan dezelfde standaard voldoen. Het opent ook deuren voor fabrikanten van uitrustingsstukken om hun producten voor te bereiden op QuickChange”, zegt Jörgen.
"Het is goed nieuws voor iedereen die koppelingen, uitrustingsstukken of draaikantelstukken gebruikt met de Open-S standaard", zegt Bergfors. "Ook andere fabrikanten van uitrustingsstukken, zoals bijvoorbeeld voor de sloopindustrie, kunnen dit als pakket aan hun klanten gaan aanbieden."
De start van de verkoop van de nieuwe generatie snelwissels staat gepland voor het najaar van 2023.

 

Voor meer informatie: Rototilt